2016-2017

Keszthelyen járt a kerület

Cserkészek röplabdáznak a keszthelyi strandon.

A múlt hétvégén összegyűlt a kerület apraja-nagyja, hogy részt vegyen az idén ötödik alkalommal megrendezett keszthelyi Strandhétvégén. A program nagyon csábítónak ígérkezett minden korosztály számára: a fagyi, a tejfölös-sajtos lángos, a röplabda, a frizbi – na meg persze a Balaton.

Bár úgy tűnt, az időjárás kedvét szegi az amúgy vállalkozó szellemű fiatalságnak, egész szép számmal vettünk részt a program megnyitásául szolgáló zászlófelvonáson. Ott rövid eligazítás következett, bár a résztvevők nagy részének a program már ismerős volt. Összeszedtük hát a fürdőruhákat, törölközőket, a labdákat, a frizbiket és elindultunk a partra.

Bővebben: Keszthelyen járt a kerület

A vasfüggönyön túl

Csoportkép a túrázókról.

2017.06.09-én este gyűltünk össze Kőszegen a Brenner házban (a 353. sz. Chernel István cserkészcsapat csapatotthonába, ezúton is köszönjük nekik a segítséget!) Egy imával kezdtük a programot, majd rövid batyus vacsora után kényelembe helyeztük magunkat, hogy reggel frissen indulhassunk portyánkra.

Ez be is teljesült, fél 8 magasságában indultunk Kőszegről, festői erdőkön és mezőkön haladtunk át. Horvátzsidányban elkapott az eső, de el nem tántoríthatott minket, hála felkészültségünknek és leleményességünknek. További utunk is lényegében a vasfüggöny nyomvonalán haladt, közel a határhoz. Felemelő volt a kőszegi és a soproni hegység közé ékelve bandukolni, balra a Schneeberg és a Rax csúcsaitól kísérve egészen Sopronhorpácsig.

Bővebben: A vasfüggönyön túl

Kerületi Kiscserkésznap

2017. január 8. Szombathely

Január 8-án volt a Kerületi Kiscserkésznap Szombathelyen. Kerületünkből nagyon sok vezető és még több kiscserkész jött el, hogy élvezhesse a programokat. (75-en voltak ott végig, de a pár órára belátogatókkal együtt az összlétszám 90-100 között volt.)

Megérkezésünkkor az volt az első feladatunk, hogy a kalózkapitány kérésére megkeressük az elveszett térképdarabokat. Ezután, hogy a legénység jobban megismerhesse egymást, korosztályonként ismerkedős játékokat játszottunk, utána pedig 11 órakor részt vettünk a szomszédos Szent Márton templomban egy szentmisén.

Bővebben: Kerületi Kiscserkésznap

VK Konferencia

2016. november 11-13. Válaszút (Erdély)

Az idei ősz sem telt eseménytelenül kerületünk életében. Ezúttal Válaszút felé vettük az irányt, hogy részt vehessünk a VK Konferencián, melyhez erdélyi cserkésztestvérink biztosították a helyszínt.

Pénteken korán reggel indult a különítmény két tagja (Stampf Ildikó, kerületi ügyvezető elnök, és Harkay Péter, kerületi vezetőtiszt) Szombathelyről, Budapesten pedig két szegedi cserkészvezető, illetve jómagam csatlakoztam hozzájuk.

Bővebben: VK Konferencia