Betlehemi Békeláng-átadó szentmise a cserkészekkel

A rendezvény plakátja, viharlámpa szerepel rajta.

Az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) által 1986-ban életre keltett akcióban, minden évben meggyullad a láng az örökmécsesről, Jézus születésének helyén, a betlehemi Születés Barlangjában. Ezt a lángot cserkészek viszik szét a világba, hogy advent 4. vasárnapjától már mindenki számára elérhetővé váljon, és emlékeztessen arra, hogy Isten egykor emberré lett, és szeret minket. A Láng a béke hírnöke is, hiszen Betlehemben Jézus születésekor az angyalok énekükben békességet kívántak minden embernek.



Ezért szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket, Kerületünk meglévő és alakuló csapatainak tagjait és hozzátartozóikat a 2019. december 22-én, este 18:00-kor a szombathelyi Szent Erzsébet Ferences Templomban tartandó, immár hagyománnyá vált Betlehemi Békeláng-átadó szentmisénkre.
Találkozó: 17:45-kor a templom előtt, cserkészegyenruhában.
A szentmise után egy kis közös teázásra és süteményezésre várunk minden résztvevőt!

Az idei évben is szükség lesz két Békeláng-vivő cserkészre, várjuk a jelentkezőket (egy rövid kis szöveget fel kell majd olvasni a szentmise elején).

Ezúton szeretném kérni a csapatparancsnokokat, hogy válasz e-mailben vagy telefonon jelezzék Nekem csapatuk részvételi szándékát az ünnepségen!

A Szombathely környéki települések lakóinak, közösségeinek, előzetes telefonos egyeztetés után a cserkészek személyesen is elviszik a Békelángot 2019.december 18. és 22. között.

Jelentkezési határidő: 2019. december 16.
Kapcsolattartó: Süle Beatrix (51.) cserkész-segédtiszt: 20/223-95-86

Áldott adventet kívánnak:

Nyugat-Magyarország cserkészei