Megyeri hitvallás Kerületünk cserkészeinek előadásában!

Kedves Cserkésztestvéreim!
 
Média Csapatának közreműködésével egy nagy álom megvalósítására hívnálak meg Benneteket!
Ez pedig nem más, mint hogy Kerületünk cserkészeinek tolmácsolásában szóljon Sík Sándor cserkész-költőnk legnagyobb verse, a Megyeri hitvallás!
Legjobb tudásom szerint, egy videós oldalon sincs fent a vers teljes egészében, pláne nem úgy, hogy cserkészek szavalják.
 
A megvalósítás a következőképpen zajlana:
A verset felosztottam összesen 143 szakaszra. Ezek a szakaszok hol hosszabbak, hol rövidebbek, ügyeltem arra, hogy az egységet, a vers ritmusát ne törjem meg. Néha csak egy szóból áll egy szakasz, de azoknak a szavaknak nagy horderejük van.
 
Szükség lenne tehát 143 lelkes cserkészre, akik nem riadnak vissza a kamerától, és részt vesznek a kerületi hétvégén is!
Ugyanis Média Csapatunk, Hamar József (51.) cserkésztestvérünk vezetésével ott venné videóra a költeményt.
Mindehhez - természetesen - alaposan fel kell készülnünk.
 
Első feladatotok az lenne, hogy osszátok meg csapatotokban a felhívást, majd az alábbi táblázatban iratkozzatok fel (teljes név és csapatszám kell) egy szimpatikus szakaszra, és azt jól tanuljátok meg:
Egy példa: "És hogyha nem: hát akkor is!" Példa Pál (11.)
 
Versmondónak feliratkozhat: korosztálytól függetlenül bárki!
Jelentkezzenek minél többen, legyen minél színesebb a videó, korosztály tekintetében is!
Értelem szerűen, a kisebb cserkészeknek rövidebb, könnyebben megfogható szakaszokat válasszatok, míg a Petőfi nyomdokaiba lépő, lelkes poéták egy hosszabbat is bevállalhatnak!
Fontos: egy cserkész csak egy szakaszt válasszon!
Mindenki, aki választ magának egy szakaszt, megtanulja az előző és következő szakaszt is, hogy a vágás során ne legyen szakadozott a vers.
Illetve őrsök is jelentkezhetnek egy-egy rész felmondására.
 
A vers felvétele a kerületi hétvége során több időpontban fog zajlani, célunk, hogy a helyszínek is változatosak legyenek! Ennek részleteiről ott kaptok majd eligazítást.
Ha minden sor rögzítésre került, Média Csapatunk nekivág az utómunkálatoknak, és reményeink szerint május első felében felkerült a Megyeri hitvallás YouTube-csatornánkra!
 
Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoztok hozzánk a versmondásban!
Számítunk a közreműködésetekre!
 
Jó munkát!
 
MCSSZ III. Kerülete