Hull a hó és hózik, -zik, -zik ….

csoportkép a résztvevőkről, hóembert építő és játszó cserkészek

A 71. Zrínyi Miklós Cserkészcsapat tagjaival hagyományteremtő téli tábort tartottunk 2019. január 4-6-ig a vas megyei Őrimagyarósdon. Csapatunk életében ez volt az első alkalom, hogy télvíz idején is több napot is együtt tölthettünk.

Péntek délután vonattal majd busszal érkeztünk az őrimagyarósdi evangélikus vendégházba. 36 fős létszámmal jól elfértünk a 40 főre kialakított szálláshelyen. Az őrsi szobák elfoglalása és berendezése után a zászlófelvonással nyitottuk meg a téli tábort. Vacsora után mindenki saját névre szóló üveg poharat festett magának a tábor logójával, melyet aztán a sütőben való fixálás után, másnap reggeltől használatba is vettünk. Az estét száraz tábortűzzel majd korosztályos játékokkal zártuk.

Szombaton ébresztő és reggeli torna után, finom reggelit, az új poharunkba pedig ízletes, meleg teát kaptunk. Délelőtt felkerekedtünk és ellátogattunk a szomszédos Szőcére, ahol az elmúlt nyáron csapattáborunk helyszíne volt. Jó volt nosztalgiázni és a focipályán őrsvezetőink vezetésével remek csapatjátékokat játszottunk. Nagy örömünkre, közben a hó is eleredt, így igazi téli élménnyé kerekedett e program. A hóesésben métázás a következő dalt hozta ki belőlünk: Hull a hó és hózik, -zik, -zik, a jó cserkész métázik, -zik, -zik. Visszaérkezve a táborhelyre meleg ebéddel vártak minket szakácsaink.

A tápláló étek után csendes pihenő, szabad program és őrsi feladatok vártak ránk: minden őrstag húzott egy zsákból egy plüss állatot, majd az így összegyűlt őrsi „állatkerttel” kellett az esti tábortűzre egy mesét alkotni. Délután Gellért atyánknak köszönhetően egy remek énekpróba után szentmisét ünnepeltünk. A sok öltözködésnek köszönhetően, e napon megszületett hétvégénk csatakiálltása is: Sapka – Sál, Sapka – Sál, Sapka – Sál, Kesztyű, Kesztyű, - Bögre!

Este a tábortűznél fergeteges előadásokat láthattunk az őrsöktől. A fő mondanivalók mellett a poénok sem maradtak el. Ismét megállapítottuk: „ A szeretet melegít – de azért a forró tea sem rossz!”.

Vasárnap délelőtt még egy kiruccanásra volt lehetőségünk, az őrimagyarósdi egykori földvár emlékparkjába siettünk, s ott hatalmas csatákat vívtunk számháborúval, fiúk a lányok ellen. A fiúk kitartóan alul maradtak mindhárom összecsapásban, de a nagy küzdelem nem vette el a kedvüket. A csaták során nem csak az ellenféllel, hanem a már-már viharos, jeges téli széllel is meg kellett küzdenünk. Hazafelé kalandosabbra vettük az útirányt, s egy mély árokban csörgedező patak fölött, Gergő bá segítségével, átkelve jutottunk vissza a meleg szálláshelyre, ahol két roverünk pompás gulyás levessel várt bennünket.

A búcsúebéd után rendrakás következett, majd a gyors pakolás után egy kis benti játékra is maradt időnk, és a helyi játszótéren keresztül vezetett az utunk a buszmegállóba. Átszállás után a sötétedés kezdetére érkeztünk meg a zalaegerszegi vasútállomásra.

Jó munkát!

71. Zrínyi Miklós cserkészcsapat

Galéria a táborról:

https://drive.google.com/open?id=1u7tw65YEpegEJkHCGWjVuKmE8Ii8qQOD