Savaria Történelmi Karnevál 2018 - Cserkész szemmel

Az idei Savaria Történelmi Karnevál is sok izgalmas programot tartogatott a látogatóknak. A forgatagban találkozhattunk gólyalábasokkal, kürtőskalács-forgatóval, néptáncosokkal, de ami igazán fontos: a cserkészekkel!


Akár csak tavaly, a Kalandvárban egy kis cserkészkörletet alakítottak ki a Magyar Cserkészszövetség III. Kerületének csapataiból összegyűlt cserkészek.

Az arra járó gyerekek készíthettek a vasalós gyöngyből képet, karkötőt, de még jelvényeket is, a cserkésztörténelemről, jemboree-król és a cserkészélet mindennapjairól érdekes kisfilmeket tekinthettek meg. Az érdeklődők belekóstólhattak a cserkésztáborok hangulatába, ízében, hiszen a Savária Történelmi Karneválon résztvevő cserkészek a felállított körletben laktak és aludtak. Akiknek megtetszett ez az életforma, az információs pultunknál  érdeklődhettek a cserkészetről és a lakhelyükhöz legközelebb álló cserkészcsapatról. Igazi cserkésznek érezhették magukat a fotósarokban, ahol képzeletben magukra ölthették a egyenruhánkat is!

A jótékonyságról sem feletkeztünk meg a szórakozás mellett. A limonádé-stand becsületkasszájából 91050 Ft adomány gyűlt össze a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára, melyet a hét folyamán el is juttatunk majd dr. Csákváry Violetta Főorvos Asszonynak. Sajnos az időjárás sokszor nem kedvezett nekünk, de a cserkész leleményes! A hűsítő limonádét vasárnap forró tea váltotta fel, jobbnak láttuk felmelegíteni a karneválozó tömeget, mint megdermeszteni. :D

Így látta a karnevált egy résztvevő cserkész: "A mi csapatunk először volt  a Karneválon és nagyon élveztük. Nagyon szeretjük, amikor a kerület csapataiból jönnek cserkészek, és összefognak egy jó és igazán nemes célért. Jó látni régi ismerősöket, beszélgetni velük, és persze új arcokat is jó megismerni! Pillanatok alatt összeszokott csapatként tudtunk együtt dolgozni! Az a legjobb a cserkészetben, hogy mindenki testvérként szereti egymást! Vigyázunk egymásra, törödünk egymással!

Esténként, miután végeztünk a feladatainkkal, mi is belevetettük magunkat a forgatagba! Meghallgattuk a koncerteket, megnéztük a felvonulást és körübe járhattuk a várost! Nagyon jó volt visszatekerni az időt. Örömmel konstatáltuk a helyiek bátorságát hiszen még a hideg idő sem tartotta őket vissza attól, hogy jelmezbe bújjanak! Amerre néztünk, mindenhol  jó programot láttunk, már csak választani kellett. Vasárnap együtt mentünk a szentmisére, amely méltó zárása volt a hétvégénknek! Fáradtan, fázva, de annál több élménnyel tértünk haza.
 
Szeretnénk jövőre is feladatott vállalni a Karneválon! Remélem lesz rá lehetőség!


Jó munkát!

Szabó Anna őv.
(Acsalagi Alakuló Cserkészcsapat)

Képek itt:

https://drive.google.com/drive/folders/1F_8VythaRSUkxslDSeYRoXrJy5wIQ0ja?usp=sharing