Cserkésznap Vasszécsenyben

2018. május 27-én a vasszécsenyi gyermeknapon mi, cserkészek is jelen voltunk, mint a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalma.

A nap folyamán számos elfoglaltság várta az érdeklődő gyermekeket. Ügyességüket egy változatos, kihívásokkal teli akadálypályán tehették próbára. A megmérettetés végén természetesen a jutalom sem maradt el. A kalandvágyóbbak saját maguk által épített rekesztorony megmászására is vállalkozhattak.

A megpróbáltatások után kreativitásukat kiélve kitűzőket készíthettek a résztvevők, akár kedvenc mesefigurájukról is. Akik kíváncsiak voltak a cserkésztáborok mindennapjaira, vagy csupán pihenni szerettek volna egy kicsit, betérhettek a yurta-sátorba, ahol egy fantasztikus videó- összeállítást tekinthettek meg. A programokon részt vett néhány vállalkozó szellemű kiscserkész is barátkozva a “leendő” kiscserkész- jelöltekkel. A kíváncsiskodóknak olyannyira megtetszett mozgalmunk, hogy néhányan a csomózás fortélyait is (még ha nem is teljesen) elsajátították.

A nap végén mi, segítők rendkívül elfáradtunk, azonban örömmel tapasztaltuk, hogy mindenki jól érezte magát. Reméljük, munkánk gyümölcse, a vasszécsenyi cserkészet beindítása sem marad el.

 

Császár Kristóf (359.)

Tanai Gabó (51.)

 

Galéria a cserkésznapról