Útra kelt Betlehemből... 2. rész.

Cserkészek osztják a békelángot.

Délután öt óra van. Akár csak reggel, sötétség borul a városra, mi pedig - a mai napon már másodszor - útra keltünk a Betlehemi Békelánggal. Ezúttal a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház volt a cél, ahol már vártak minket cserkésztestvéreink.

A kerület több településéről is eljöttek, hogy hazavigyék a Békét otthonaikba, templomaikba, közösségeikbe. Az 51. Sík Sándor cserkészcsapat delegációja téli táborukból sietett a szentmisére, az eseménydús hétvége ellenére fáradhatatlan lelkesedés jellemezte: a kiscserkészeket (mint tudjuk, rajtuk nincs kikapcsoló gomb). Zalaegerszegről is csatlakoztak hozzánk a 71. Zrínyi Miklós cserkészcsapat kószái. Doriszék Furján Gellért atyának is elvitték a Békelángot, aki szentmise-körútján osztja majd tovább a hozzá tartozó falvak lakóinak. Vépre Kosár Gábor (1300. Berenner J. cscs.) vitte haza. Velünk voltak még a 350. Szent Márton cserkészcsapat tagjai, parancsnokuk, Bodorkós Gábor vezetésével érkeztek.
A szentmisét kerületünk elnöke, Szár Gyula Gergely Atya celebrálta. Beszédében kihangsúlyozta, mennyire fontos a Béke eljuttatása az emberi szívekbe, melyet a Betlehemi Békeláng is jelképez. A Megváltó születésének örömét nekünk, cserkészeknek is hírül kell vinnünk az embereknek, karácsonyi ünnepének igazi üzenetét továbbítani.
A szentmise után indulhatott a Lángosztás, így minden úgy gyertyaláng fellobbanása a Béke egy-egy újabb lakóhelyévé vált jelképesen. Karácsony napjáig továbbra is hazavihető a Székesegyházból, de Lángosztó-körútunk még nem ért véget...

Folytatjuk!

Trixi (51.)