Karácsonyi készülődés a győri Szent Angéla Otthonban

Az adventi készülődés keretében úgy gondoltuk, hogy egy győri idősek otthonában kézműveskedünk a lakókkal az újonc cserkészek és vezetőik segítségével. Fél 3-kor kezdtünkel gyülekezni a csapatotthon előtt, hogy közösen sétáljunk át, annak érdekében, hogy kicsit készüljünk lélekben is a programra.

Odaérkezésünkkor négy lelkes lakó várt minket és két ápolójuk is ott volt, hogy segítségünkre tudjanak lenni. Nagyon hálásak vagyunk nekik, mert a helyet előre előkészítették és a nehezebben mozgó időseket is lehozták a szobájukból, hogy ez ne legyen akadály. A gyerekeket a lakók köré ültettük és megbeszéltük, hogy ki-kinek fog segíteni, hogy karácsonyfadíszt tudjanak készíteni. A célunk az volt, hogy kis örömet tudjanak szerezni a látogatóiknak a karácsonyi időszakban a lakók. A kézműveskedés közben jókat beszélgettünk.
Több érdekességet is meséltek magukról, többek között, hogy mi volt a foglalkozásuk egykoron, a családjukról. Hamar találtunk közös témát, amiről szívesen diskuráltunk. Közben készültek a tobozokból, szalagokból készülő karácsonyfadíszek. Mindenki megtalálta a saját stílusához illő színt, formát, alakot. Egy kis ennivalóval is készültünk erre az alkalomra, mindenki nagy örömére.
Fontos volt számunkra az, hogy ne csak a vezetők, hanem a kisebbek is tisztában legyenek azzal, milyen hálás dolog is jót tenni, kiemelten ilyenkor, az adventi időszakban. Meglepetésemre segítőkészen, barátságosan és nyitottan fordultak az idősek felé már az első pillanattól. Pedig eddig még sosem találkoztak. Az ápolónők kérték, hogy lehetőség szerint gyakrabban jöjjünk, mert nagy öröm a lakóknak és a gyerekeknek egyaránt.
Remélem, hogy a
következő félévben is segítségükre tudunk lenni.

Jó munkát!

Pap-Módly Noémi (708. Rómer Flóris cserkészcsapat)