Stoplist húzott a Kerület

Minden októberben útra kelnek a kerület cserkészei, és meg sem állnak a vépi sportpályáig, ahol kihasználják az utolsó lehetőségeket a mozgásra az őszi napsütésben. Ez idén sem történt másként!

Kora délelőtt meg is érkeztek az izgatott játékosok a bajnokság helyszínére. El is foglalták villámgyorsan az öltözőket, mindenki felöltötte a mezét, majd megkezdődött a bemelegítés. Ezzel párhuzamosan a regisztráció is folyamatosan zajlott, ahol minden regisztrálónak egy kis édességgel is kedveztek. Ezután egy rövid megnyitó következett, ahol Harkay Péter köszöntötte a jelenlévő cserkészeket. Itt közösen kértük a Jóistent az egész nap tartó jó időért és jókedvért.

 

A jókedv egész nap töretlen is maradt, a meccsek 3 helyszínen folytak. A lányok kategóriájában idén négy csapat képviseltette magát. Egy csapat a ,,hazaiaktól”, egy vegyes összetételű csapat (síkos fiúk és szily-s lányok), valamint két csapat az 51. Sík Sándor cserkészcsapatból. Itt végül kiélezett küzdelmek során az egyik 51-es csapat győzedelmeskedett, a Vörös dögök.

A 18 év alatti fiúk csapatai rendesen megküzdöttek egymással. Itt Szily-sek, vépiek illetve egy keszthelyi csapat mérkőzött meg a legjobbnak járó kupáért. Ezt végül idén a vépiek vihették haza.

A minden évben nagyon várt kategória, a 18 éven felüli fiúknál idén három csapat szállt harcba: a soproni Scarbantia cserkészcsapat Rozsomák őrse, a keszthelyi 379. Feltámadás cserkészcsapat cserkészei és az 51. Sík Sándor cserkészcsapat roverjei és apukái. Ebben az évben a keszthelyiek megállíthatatlannak bizonyultak, így egymás után a harmadik évben is elhódították a legjobbnak járó vándorkupát, ami így végleg náluk marad.

A meccsek közben a sportolás és/vagy a szurkolás ugyan melegítette a cserkészeket, de az időjárás hidegre változott, így mindenkinek jól esett egy tányér meleg gulyásleves. A program eredményhirdetéssel zárult, ahol minden csapat megkapta a jutalmát és egy nagy tapsot.

Képek